Η Πάτρα

Η Πάτρα

 

H Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το λιμάνι της ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα καθιστώντας την έτσι τη βασική πύλη της Ελλάδας προς την Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο συνολικός πληθυσμός ανέρχεται σε περίπου 214.000 κατοίκους. Πρόκειται για μια πόλη με πλούσια ιστορία χιλιάδων χρόνων. Τα σημάδια της οποίας είναι ορατά παντού διαμορφώνοντας αρμονικά τον παλαιότερο και τον σύγχρονο χαρακτήρα της πόλης.

Προορισμοί

 

Περιπλανώμενοι στην Πάτρα μπορείτε να ανακαλύψετε πολλά σημεία που θα τραβήξουν την προσοχή σας. Ξεκινώντας από τα σκαλοπάτια της Αγίου Νικολάου που οδηγούν στο υψηλότερο σημείο του κέντρου, θα βρείτε πολλά σημεία γεμάτα ζωή όπου μαζεύονται οι φοιτητές. Πηγαίνοντας προς το κάστρο θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την εντυπωσιακή θέα ολόκληρης της πόλης. Θα δείτε τον Πατραϊκό κόλπο να ξεδιπλώνεται μπροστά σας.

Στην Πάτρα υπάρχουν ακόμη πολλά μέρη που θυμίζουν τη Ρωμαϊκή περίοδο της πόλης, με προεξέχον το Ρωμαϊκό Ωδείο. Ακόμη ένα σημείο ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες είναι ο ναός του Αγίου Ανδρέα. Η επιβλητική αρχιτεκτονική και το εντυπωσιακό του μέγεθος τον καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους ναούς των Βαλκανίων. Παντού στην πόλη θα δείτε διάσπαρτα πολλά νεοκλασικά κτήρια που ανακατεύονται αρμονικά με τα μοντέρνα, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη μίξη αρχιτεκτονικής. Στέκονται ακόμη και σήμερα στη θέση τους θυμίζοντας το ένδοξο παρελθόν της πόλης! Πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα ως κατοικίες!

Στο πιο κεντρικό σημείο της Πάτρας βρίσκεται η πλατεία Γεωργίου με τα σιντριβάνια των λιονταριών και το θέατρο του Απόλλωνα που αποτελεί μικρογραφία της διάσημης Σκάλας του Μιλάνου. Στη συγκεκριμένη πλατεία κορυφώνονται κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις του διάσημου Πατρινού Καρναβαλιού.

patras apartments ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και βίλες
Greek EL English EN French FR German DE