Η Πάτρα

Η Πάτρα

H Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το λιμάνι της ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα καθιστώντας την έτσι τη βασική πύλη της Ελλάδας προς την Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο συνολικός πληθυσμός ανέρχεται σε περίπου 214.000 κατοίκους. Πρόκειται για μια πόλη με πλούσια ιστορία χιλιάδων χρόνων. Τα σημάδια της οποίας είναι ορατά παντού διαμορφώνοντας αρμονικά τον παλαιότερο και τον σύγχρονο χαρακτήρα της πόλης.

Τα καταλύματα μας

Τα καταλύματα μας είναι κατάλληλα για διαμονή στο καρναβάλι της Πάτρας γιατί όλα είναι πάρα πολύ κοντά από τις εκδηλώσεις του Πατρινού καρναβαλιού και από τις μεγάλες παρελάσεις που γίνονται, καθώς και τα περίφημα Μπουρμπούλια και το Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πάτρας

ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄

Στο πιο κεντρικό σημείο της Πάτρας βρίσκεται η πλατεία Γεωργίου με τα σιντριβάνια των λιονταριών και το θέατρο του Απόλλωνα που αποτελεί μικρογραφία της διάσημης Σκάλας του Μιλάνου. Στη συγκεκριμένη πλατεία κορυφώνονται κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις του διάσημου Πατρινού Καρναβαλιού. Το επίσημο πρόγραμμα του Πατρινού Καρναβαλιού θα το βρείτε στο www.carnivalpatras.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄

 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία στην Ελλάδα. Στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο στην βόρεια είσοδο της πόλης επί της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών-Αθηνών 38-40.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

 

ΜΥΚΗΝΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΒΟΥΝΤΕΝΗ

Ίσως το ωραιότερο πάρκο της Πάτρας είναι το Μυκηναϊκό Πάρκο Πατρών στη Βούντενη. Πέρα από τη σημαντική ιστορική του σημασία ο επισκέπτης μπορεί να κάνει μια ευχάριστη βόλτα σε ένα καταπράσινο τοπίο 3,5 χιλιομέτρων και να απολαύσει από το ύψωμα στον οικισμό την πανοραμική θέα προς τον Πατραϊκό κόλπο, τη Γέφυρα και τα βουνά, Βαράσοβα, Κλόκοβα (παλιοβούνα) και Ριγάνι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΜΥΚΗΝΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΒΟΥΝΤΕΝΗ

 

ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ

Το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας είναι μεγαλοπρεπές κτίσμα ρωμαϊκών χρόνων που σήμερα έχει ανακατασκευαστεί και χρησιμοποιείται για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις. Βρίσκεται στα δυτικά του Κάστρου, στην Άνω Πόλη δίπλα στο Ρωμαϊκό στάδιο και ανάμεσα στις οδούς Παλιών Πατρών Γερμανού, Σωτηριάδου Παντοκράτορος και την πλατεία Αγίου Γεωργίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ

 

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Το Κάστρο της Πάτρας δεσπόζει πάνω από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Βρίσκεται σε χαμηλό λόφο του Παναχαϊκού όρους σε απόσταση 800 μέτρων από την θάλασσα στην Άνω Πόλη. Μια επίσκεψη στο κάστρο θα σας επιβραβεύσει με μια συναρπαστική ιστορική αφήγηση στους αιώνες, μια ήρεμη βόλτα στους κήπους του και μια πανοραμική θέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

 

ΘΕΑΤΡΟ «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Το Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» είναι το επίκεντρο της Πλατείας Γεωργίου και έμβλημα της πόλης της Πάτρας. Η ιστορική σημασία του είναι σημαντική ως πολύτιμο αρχιτεκτονικό στολίδι μιάς άλλης εποχής και ως το μόνο θέατρο στην Ελλάδα που λειτουργεί αδιάκοπα από την ημέρα που ιδρύθηκε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΘΕΑΤΡΟ «ΑΠΟΛΛΩΝ»

 

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Στη δυτική πλευρά του κέντρου της πόλης δεσπόζει ο επιβλητικός Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα. Ο καθεδρικός ναός είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ελλάδας και μία από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων με χωρητικότητα 5500 ατόμων. Θεμελιώθηκε το 1908 από τον Γεώργιο τον Α΄, και εγκαινιάσθηκε το 1974 από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Νικόδημο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

 

ΛΟΥΤΡΑ ΧΑΜΑΜ ΠΑΤΡΩΝ

Το χαμάμ της Πάτρας στην οδό Μπουκαούρη 29 έχει μεγάλη ιστορική σημασία. Είναι το μόνο χαμάμ στην Ελλάδα που λειτουργεί αδιάκοπα με παραδοσιακό τρόπο. Χτίστηκε το 1400 πάνω σε Ρωμαϊκά λουτρά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΛΟΥΤΡΑ ΧΑΜΑΜ ΠΑΤΡΩΝ

 

ΑCHAIA CLAUSS

Σ΄ έναν καταπράσινο λόφο, οχτώ χιλιόμετρα ΝΑ του κέντρου της Πάτρας, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της οινοποιίας ACHAIA CLAUSS που ξεχωρίζει ως ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής. Ιδρύθηκε από τον Βαυαρό Γουσταύο Κλάους και έγινε το πρώτο οργανωμένο οινοποιείο στην Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΑCHAIA CLAUSS

 

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΡΙΟΥ

Το κάστρο του Ρίου βρίσκεται δίπλα στη δυτική προβλήτα των φέρυ μποτ. Είναι ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος σε μια γεωγραφική τοποθεσία που είχε πάντα στρατηγική σημασία και χρησιμοποιήθηκε για στρατιωτικούς σκοπούς μέχρι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΡΙΟΥ

 

Πάρκα και φυσικές ομορφιές στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΥΝΕΒΡΟΥ AREA SYNEST

Το Θεματικό Πάρκο Συνεβρού Area Synest, μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα στην Ακράτα στη Βόρεια Πελοπόννησο , είναι ένας χώρος Πολιτισμού και Αναψυχής, ένας επίγειος παράδεισος για μικρούς και μεγάλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΥΝΕΒΡΟΥ AREA SYNEST

 

ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ

Η Λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στον Δήμο Αιγιαλείας του Νομού Αχαΐας. Σε υψόμετρο 700 μέτρων περίπου, στις πλαγιές του Χελμού. Δημιουργήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση που προκλήθηκε στην περιοχή φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ

 

ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ

Το “Σπήλαιο των Λιμνών” παρουσιάζει παλαιοντολογικό και βιοσπηλαιολογικό ενδιαφέρον
καθώς στο κάτω όροφο του σπηλαίου βρέθηκαν απολιθωμένα οστά ανθρώπου και διαφόρων ζώων,
μεταξύ των οποίων και ιπποπόταμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ

 

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

To Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ή Χιονοδρομικό κέντρο Χελμού βρίσκεται στο όρος Χελμός, κοντά στα Καλάβρυτα. Διαθέτει έντεκα πίστες διαφόρων βαθμών δυσκολίας, που βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 2.330 μέτρων και 1.700 μέτρων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

 

ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ – ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ

Το Φαράγγι του Βουραϊκού βρίσκεται στην Αχαΐα 13 χλμ. βορειοανατολικά των Καλαβρύτων. Μαζί με τον ορεινό όγκο του Χελμού (Αροάνια όρη) αποτελούν μια ενιαία προστατευόμενη περιοχή που από το 2009 χαρακτηρίζεται ως Εθνικό Πάρκο της Ελλάδας. Το φαράγγι έχει μήκος περίπου 20 χλμ. και διαρρέεται από τον Βουραϊκό ποταμό στον οποίο και οφείλει το όνομά του. Ο Βουραϊκός ποταμός βρίσκεται στην Αχαΐα και έχει μήκος 37,5 χιλιόμετρα.  Η Σιδηροδρομική γραμμή Διακοπτού – Καλαβρύτων, ευρύτερα γνωστή ως Οδοντωτός Σιδηρόδρομος Διακοπτού – Καλαβρύτων (ή απλά Οδοντωτός), είναι οδοντωτή σιδηροδρομική γραμμή στενού εύρους στην Αχαΐα που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ – ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ

 

ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Ζωολογικός κήπος στα Καλάβρυτα! Όλα σχεδόν τα είδη πτηνών, γαϊδουράκια, πόνι, ελαφάκια και πολλά άλλα είδη ζώων και φυτών σε μια ηλιακή φάρμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

 

ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ ΚΟΤΥΧΙΟΥ-ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Το εθνικό πάρκο υγροτόπων λιμνοθάλασσας Κοτυχίου και δάσους Στροφυλιάς είναι προστατευόμενη περιοχή στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας. Το πάρκο είναι καταφύγιο άγριας ζωής και πλούσιος υδροβιότοπος με πολλά έλη, τεχνητά κανάλια, ποταμούς, λιμνοθάλασσες, θίνες και αμμόλοφους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ ΚΟΤΥΧΙΟΥ-ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

 

ΙΠΠΟΚΑΜΗΛΟΣ – ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ – ΣΧΟΛΗ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Το πάρκο διαθέτει ζωολογικό κήπο που φιλοξενεί 80 είδη πτηνών και ζώων, στα 50 άριστων προδιαγραφών κλουβιά και την τεχνητή λίμνη μας. Μικροί και μεγάλη μπορούν με μια βόλτα στον ζωολογικό μας κήπο να θαυμάσουν σπάνια ή μή ζώα και πουλιά, τα οποία δύνανται να ταΐσουν με κατάλληλες ζωοτροφές που προμηθεύονται από το πάρκο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΙΠΠΟΚΑΜΗΛΟΣ – ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ – ΣΧΟΛΗ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

patras apartments ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και βίλες
Greek EL English EN French FR German DE